i hope it will change...

Hatar den här känslan...

Det kryper i hela kroppen.
Vad ska jag göra?
Hur ska jag tänka?

Vill bara veta vad jag ska göra, vad som är rätt o vad som är fel?

Men jag vet ingenting.
Vet inte vad jag känner, vad jag vill.

Man kan lura sig själv ganska mycket, lura sina känslor.

Bara för att man så gärna vill att något ska vara på visst sätt så är det inte alltid så.

Man kan tro att man känner på ett visst sätt när man sitter i sin ensamhet men när det kommer till kritan så känner man inte alls så.


Och jag som är en riktig känslomänniska känner o tänker hela tiden.

Ofta för mycket o nästan alltid negativt...









Good things don't happen to me...


But I hope it will change...






bara sig själv!!

En vän sa till mig:

- De gamla grekerna hade två olika begrepp för tid;

1) kronologisk tid - den tiden som följer klockan, sekunder, minuter, timmar, dagar, veckor, månader, år...

2) upplevd tid - hur man upplever tiden, hur något långt tillbaka kan ligga nära en känslomässigt, kännas som att något som hände för många år sen var igår.


Jag är en människa som nästan alltid lever i upplevd tid. Jag har väldigt svårt att leva i nuet, lämna saker bakom mig, släppa taget. Jag håller gärna kvar lite för länge än att släppa för tidigt, vilket kanske kan vara bra i vissa fall. Det kan vara bra saker som jag längtar så tillbaka till. Det kan vara jobbiga saker som jag bara inte kan släppa, utan de ligger o pyr i mig o kommer upp till ytan nån gång då o då. Det kan vara människor. De som gjort mig illa, som jag bara vill glömma. Eller människor som satt sig i mitt hjärta, betytt mycket för mig, som jag bara inte kan glömma.


Min vän frågade även:

- Om du skulle träffat dig själv för 10 år sedan, 15-åriga Frida, vad skulle du säga till henne nu?


Jag skulle försöka få ner mig på jorden. Jag trodde jag visste allt, klarade allt, att ingen skulle kunna sätta sig på mig.

Jag har blivit mycket av den Frida som jag trodde jag var då, men lite mer realistisk, mer negativ, o inte lika bra självförtroende. Jag har lärt mig mycket på dessa 10 år. Lärt känna mig själv. Många saker har jag lärt mig den hårda vägen men det är också en erfarenhet.

Jag skulle även få henne att leva i nuet, tänka framåt o positivt. Inte älta, hålla kvar en massa dåliga minnen, tankar. Få henne att lära sig vara lycklig i sig själv, inte vara beroende av andra för att må bra.

Det finns så mycket jag skulle säga till denna fina Frida, få henne att alltid hålla huvudet högt o göra det som hon mår bra av.

Men jag kanske kan göra detta nu. Lära mig vara lycklig, acceptera mig själv för den jag är, att jag får vara glad o må bra. Att jag ska vara mer positiv, tänka framåt o lämna det dåliga bakom mig...





Man

har

tlll

syvende

och

sist

bara

sig

själv!!!















 






Henke Larsson!!!! =D



 Ikväll har storvreta match hemma mot helsingborg...
 Vilket innebär att självaste Henke Larsson, fotbolls
 stjärnan, kommer till Uppsala o hovet =)
 Fan att man inte är hemma nu då, utan sitter med
 detta jävla grupparbete.. suck, boooring!!!
 
 Min kära lillabror ska iaf stå...=)
 Han e så duktig!!!
 Hoppas han har autograf åt mej...=P
 Men de tvivlar jag starkt på, men en liten tafsning i
 stjärten hoppas jag han kan utföra åt mej..=P
 A ja, kommer hålla tummanrna o följa matchen på UNT´s
 hemsida... Men ska massera kl 20.00, så då hoppas jag
 att syster messar o meddelar hur det går...=S

  I´m nervous as always när Viktor står..=)





Heja Bikoj...=)





vilodag...

Igår blev de som sagt ett benpass på gymmet. Tänkte springa också men kände mig inte helt hundra i halsen så jag gick bara i 20 min på löpbandet innan. Sen blev de ett hårt pass som heter duga:

 -         Liggande benpress

 -         Djupa benböj i smith maskinen

 -         Kliv upp på bänk med vikter

 -         Utfall med båltwist, fram och bak

 -         Baksidalår i multi hip maskin

 -         Adduktor (insidalår)

 -         Abduktor (utsidalår)


Blev även lite mage i brutalbänken =)

Efter benpasset cyklade jag i 20 min för att få bort
lite slagg ur benen, vilket främjar återhämtningen.


Jag har en massa olika övningar till varje muskelgrupp.
Så inför varje pass så gör jag ett schema med andra övningar än de jag gjorde gången innan. Eftersom man ska variera träningen, för att kroppen inte ska vänja sig o man inte får ut lika mkt av träningen, så är detta ett bra sätt. Plus att jag tycker det är mkt roligare och mer motiverande att ha nya övningar framför sig.


Idag har jag en vilodag. Känner mig inte hundra i halsen, är trött, lite träningsvärk o har gjort så mkt idag att jag bara vill slappa här i soffan framför "top model", med datorn i knät o goffa apelsiner...=D





effektiva frida...=D

Idag har Frida varit väldigt effektiv, jag har fått en massa gjort.=)
Älskar när man har sådana här dagar. Händer inte alltför ofta men när det gör det så e det underbart.
Man känner sig så vuxen...=) Vilket inte heller händer alltför ofta. =P

Träffade gruppen för att jobba på arbetet vid 10.
Satt fram till kl 14.15 då jag åkte till läkaren.  
 - efter det till apoteket

 - beställde tid hos tandläkaren, har inte varit hos tandläkaren på över tre år, så jag kände att det var dax, =S

 - hämtade ut en enorm kursbok som jag beställt, 1100 sidor, men den e jätte intressant så de funkar.

 - handlade mat, börjat eka i kylskåpet

 - diskat en massa

 - gjort tacopaj, sitter nu o väntar på att den ska svalna så jag kan ta en bit =P


Skulle behöva städa också, men de får jag ta i helgen. =/

Nej nu är pajen klar, så nu ska ja käka... =D



ume-benpass-skolarbete!

Ska strax iväg till IKSU o köra ett benpass. (Så kommer inte kunna gå ordentligt på några dagar.=S) Hade tänkt springa lite men får se om jag hinner, käkade precis så måste vänta lite till innan jag åker dit. Ska ha på mig mina nya träningsbrallor...=) Känns lite extra roligt att träna när man har nya träningsplagg.=) Så känner man sig lite extra snygg.=)

Är helt slut idag. Gick upp kl 6 för att mamma skulle komma o hämta mig hos Andreas kl 6.30, planet gick 8.15. Kom isäng sent igår efter en mysig kväll, och det var mysigt att åka med mamma till flygplatsen. Snacka skit o umgås bara hon o jag...=) Blev direkt till skolan för att sitta med gruppen o det nya temat för veckan:

Endokrinologi i relation till träning, kön, hälsa och metabolism av glukos och fettsyror.

Vi ska även kolla på: Biokemiska mätmetoder.

I våran grupp valde vi att fokusera på hormonet tyroidea. Det är ett hormon som är viktigt och på olika sätt påverkar energiomsättningen/energisubstratanvändningen i olika kroppsvävnader.

Det är ganska svårt. Först ska man hitta bra artiklar, sen läsa o försöka sammanställa dem. Inte lätt på 7 personer men man behöver inte läsa lika många artiklar då så de e ju skönt.


Nu ska jag kika klart på "2½ män", byta om o pallra mej iväg till IKSU.


So long!!





what 2 do...??

Måndag o jag är kvar i uppsala...=)

Känns bra!! Ska ner på stan o träffa min söta lillasyster snart. Vi ska hämta bilen o dra till dagis o hämta älsklings Thean!! Sååå mysigt. Sen när Sia har fixat håret klart, hos pappa, kommer hon o leker me oss hon oxå...=) Det är så underbart att vara me mina systrar, o Thean såklart, ingen press, utan bara vara. Man kan slappna av!!

Det är så skönt, hur lång tid vi än e ifrån varandra o även om vi inte pratat på lång tid så vet jag, vi kommer alltid att ha varandra, no matter what!! Jag kan alltid lita på dem o de på mej, finns inget vi inte skulle göra för varandra, unconditional love!!! Det hjälper mej när jag är ledsen, när jag sitter där 60 mil ifrån familjen o känner mej ensam!! Älskar er mest!! Always remember!!  ♥
 

 
 
 



Imorn åker jag iaf upp till Ume igen. Känns ändå rätt ok. Skolan e kul o jag måste komma igång me träningen nu efter all j-la sjukdom. Sen kan jag ju inte låta bli att sakna Mary, Ida o Tena när jag e hemma. Fasiken!! Vet inte hur jag ska göra till hösten. Så splittrade känslor. Men Tena drar till Luleå, Mary troligtvis till Götet, Ida vet inte riktigt o sen slutar ju alla tjejerna som gått klart, o de drar ju me vinden. Så de är ju inte så mycket som håller mej kvar i Ume egentligen. Men jag måste känna att jag är klar med Umeå, för jag kommer ju inte åka tillbaka. Var inställd på 4 år, sen helt plötsligt kanske jag åker hem redan till sommaren. Läskigt!!! Tillbaka till Uppsala... Är jag redo för det?? Det måste jag ta reda på , väldigt snart... Men försöker ju fixa praktik i Stockholm el Uppsala, så då blir de ju flytta hem som gäller.
O så fort jag fått tag på någon praktikplats så ska jag
försöka fixa ett jobb oxå, ska kolla med olika
träningsställen o idrottsklubbar!!!
A ja, det är ju nästa projekt....

 


 

Nu ska ja iaf göra mej iordning för att träffa mina favvo brudar, o lära Thea att säga Frida, för nu har det gått från "Pia" till "Pitta"!!! Haha, bara hon inte byter ut P till ett F så e de ju iaf ok!!!






utan er - inget jag!

Imorgon ska jag åka hem...=)

Blir mycket farande fram o tillbaka, men blir väl så när man har ett långdistans förhållande samt familjen långt borta. Sen är det ju relativt smidigt o inte alltför dyrt för mej att åka, tar ungefär 2½ h från dörr till dörr o kostar runt tusenlappen, även fast det är ungefär 60 mil.

Ska bli så mysigt att träffa bejbi igen. Har varit lite upp o ner, men just nu är det bra, så de ska bli skönt att få träffas. Blir så mkt missförstånd på telefon, sen är det ju inte det lättaste att göra det bra igen. Men nu får vi umgås fredag kväll till tisdag morgon, vilket vi verkligen behöver. Sen ska det ju bli underbart att träffa familjen igen. Kan bli lite mkt när man är hemma en längre tid, inte så van med allt ljud o tjatter längre, men när men sen har varit ifrån dem ett par dagar så kan man ju inte låta bli att sakna dem...

Det är ju fruktansvärt jobbigt att vara ifrån Thean oxå så klart, hon kommer med nya ord varje dag o bara blir större o större. Skit jobbigt att inte få vara nära henne o va med om allt. =(  sen är det ju inte så lätt att prata med henne i telefon men hon brukar snattra i bakrunden när sia ringer o ibland ringer vi videosamtal till varandra o då sår ja ju se henne oxå..=)  Men nu ska ja hem o pussa en massa på henne, o lära henne säga Frida, istället för det hon säger nu, "pia", haha!!!


Älskar den här bilden på dej från gotland i somras bejbi, du ser så naturligt glad ut. ♥  Sen äter du ju alltid en massa gott vilket gör att saffranspannkakan passar bra in.=)




Mina finaste o bästaste föräldrar i julas. Finns inga bättre!!! ♥



Min bästa kompis, min underbara storasyster Sia. Så vacker på denna bild i solljuset, från gotland sommaren -o6.




Alltid lika vackra Nea-Pea. ♥ Fanns så många helt fantastiska bilder på dej, så svårt att välja. Skulle kunnat lagt upp minst 20 bilder som är mina favouriter, men det fick bli den här, den senaste bilden jag fått på dej!!! Du är så vacker!!



Lillebror, lilla lilla lillebror. Vad ska man säga, u got the look, u got the talent, - u´re the best!





Va ju bara tvungen att lägga upp flera bilder på mitt lilla hjärta! Finns inget sötare än lilla Bodil!!
Du är set sötaste jag vet!!! ♥




Här har ni de viktigaste i mitt liv! Utan er - inget jag!!
Älskar er mest, always remember!!





bilder från i lördags..

Lite bilder från i lördags!

Först ifrån Karins examens skål..=)


Karin lite osäker med Lukas i knät, o Karins bror Martin försöker snacka med Lukas..=)


Karin är glad o jätte fin..=)


Får ett paket av mamma.


Magda o hennes söta Lukas


Jag posar.


Sen lite bilder från förfesten hos Danne o Mange.


Fina Mary =)


Carro, Anna o Maria Frisk


Danne o Mange. Mange ser lite trött ut, jobbigt att ha förfest...=)


Ida, Camilla o Cristin. Ida är törstig...=)


Jag o Mary...♥



test 2...

USCH o FY..!!!

Det var bland de värsta jag någonsin gjort i mitt liv.

Göra det där testet igen, men utan att ha ätit ordentligt kvällen innan, ingen frukost, utan bara ha druckit vatten, kl 8.00. Efter 10 min tänkte jag nästan, helt allvarligt, riva av mej masken o kliva av cykeln. Och de sista 15 min höll jag nästan på att börja gråta. Det var så fruktansvärt. Den där hemska masken. Pulsen var inte så hög o inte laktat värderna heller men ja va så trött, va helt slut.
När det var ungefär 20 min kvar + 10 min nedvarvning kom det in en massa andra personer. Några som jobbar på idrottsmedicin o en massa andra nissar. Kändes lite sådär. Sen när man sitter där, svetten sprutar o man e så trött så man inte vet vad man heter, kommer det fram en gubbe o frågar om han får ta några bilder. Hmmm!! Men han tyckte belysningen var för dålig så han tog fram en massa lampor o fotograf tjossan. Sen fota han en massa, frågade om vi kunde göra si o så. Han ville att jag skulle titta i kameran, han ville ta kort när Erkki tog blod prov på mej, osv. Jag hade bra lust att trycka upp kameran i röven på honom där ett tag...=)

Men delvis hjälpte det väl mej att orka lite extra o hålla ut hela vägen.

När ja till slut fick kliva av cykeln, halleluja moment, hade jag såååå ont i rumpan!!! Jag tog urinprov o fick till slut äta, o KOLHYDRATER =P   Det va så gott...!!!


Nu sitter ja här helt slut o längtar tills jag får sussa, men det är någon timme kvar.

Här är en bild på Stina i klassen (http://stinatelhammer.blogspot.com/) när hon gjorde samma sak.



(kolla den där hemska masken....=S)






Muskelmetabolism och substratutnyttjande i vila och under fysiskt arbete..

Ny kurs, nya möljigheter.

Idrottsmedicin F3 - idrottsfysiologi...

Känns jätte kul men ganska svårt. Vi ska ha olika teman olika veckor.
Måndagar-torsdagar ska vi jobba i gruppen, vi är 7 pers, ta reda på artiklar, 5-8 st, om ämnet, komma på en frågeställning, vad vi vill undersöka, göra tester som binder ihop med ämnet och skriva ett arbete på 2-3 sidor.
På fredagar ska vi ha seminarium och redovisning på det vi har skrivit. Sen har vi en lektion om det efter.
På måndagen ska vi lämna in arbetet, o direkt börja på det nya temat.


Denna vecka är temat "Muskelmetabolism och substratutnyttjande i vila och under fysiskt arbete". Vi har valt att kika ketonkroppar. Vad det är, var de bildas, vad de gör med kroppen, osv. Vi gjorde ett glykogentömmande pass idag, jag o Linda. På bestämd belastning i 40 min. Vi tog laktat prov (mjölksyra), puls, borg skalan (ansträngnings skala), RER (inandat/utandat syre o koldioxid), nivå av keton kroppar i urinen, o glukos nivå i blodet. Detta gjordes innan, under o efter passet. Vi hade en sån här mask ->




(Men ett tjockt rör ut ur det.)
Det var så hemskt att ha på den, kändes som jag skulle ge upp efter 5 minuter för jag fick nästan panik. Så obehagligt, o fruktansvärt torr luft. Men testet gick iaf bra. Nu ska jag o Linda bara äta protein o fett ikväll, inte äta frukost o vi 8 tiden imornbitti göra samma test o tester, för att se om det blir någon skillnad på substratutnyttjande o allt annat. O vi får inte äta nåtot innan, jag som e hungrig direkt när jag vaknar, får väl se hur detta går. Jätte intressant men jag längtar tills jag får äta normalt igen, i love carbs...=)
Ikväll har jag ätit en burk makrillfilé i tomatsås o två ägg. Hmmm, sådär upphetsande.

De här är väldigt intressant eftersom det är en massa tjafs om LCHF (low-carbohydrate high-fat), atkins o allt va de nu heter. Nu kommer vi läsa en massa artiklar om de samt göra tester själva, så nu kommer man "veta" vad som händer med kroppen när man tränar hårt o bara äter protein o fett, inga kolhydrater.

Man fick bestämma själv vad man ville ta reda på o skriva om. Så det blir även intressant att se vad de andra gjorde o fick fram.

Nej nu ska jag kika lite på tv innan jag ska sova o ladda inför imorn.




finns inget som heter krypa!!!

När man flörtar med el dejtar någon så blir de som en tävling, man får inte höra av sig för tidigt, för snabbt. Man kan inte krypa, man måste va den starka. Man får inte vara för på, utan man måste vara lite kylig. Inte visa att man är så jätte intresserad, för då kanske den andra tappar intresset.
Men när man sedan har blivit tillsammans så anser jag att alla dessa "tävlingar" måste sluta.

Man kan inte höra av sig för tidigt el för snabbt. Det finns inget som heter det utan ju förr desto bättre. Då har man ju kommit förbi alla dessa töntiga "regler", man har ju blivit ett par. Då ska man lägga sitt krut på att försöka få det bra, få ens partner att må bra, vara lycklig o känna sig som världens finaste.
De e nu istället viktigt att våga krypa o våga visa att man kan offra sig för den andre. Om jag har gjort honom ledsen men tycker kanske att han överreagerar, måste jag få honom att förstå vad jag mena o få honom att bli glad igen. Här är det också ju förr desto bättre. Jag kanske måste tjata om att jag inte mena något illa o vad jag egentligen tycker, även fast de kan vara lite jobbigt o jag tycker att han e lite fjantig, men för att det ska funka o vara bra så MÅSTE jag det. Det finns inget som heter krypa, jag kanske måste svälja o försöka få det bra. O alla vi vet ju att tjejer kan va lite överkänsliga, överreagera lite på skämt, speciellt om de hade något med vårat utseende att göra. Man måste ofta tjata o tjata o tjata, för att få oss att förstå att ni tycker vi är fina, inte har tjocka lår, stor rumpa, fet mage, små bröst, osv, osv. O somliga av oss är trögare än andra när de gäller att få oss att förstå vad ni verkligen menar, jag är verkligen en av dem...=( Hon kanske skämtar en massa med dig men sen blir jätte ledsen när du gör samma sak tillbaka. Men vi fungerar ju alla olika.

Tjejer är mycket lättare än vad killar ofta tror. Har man sagt en groda så är det ganska lätt att få det bra igen, få oss glada o dit ni vill. Man behöver bara "krypa" lite, smöra o säga hur underbara, fantastiska o fruktansvärt vackra vi är!!! Då har ni oss i handen igen, o kanske en stund under täcket...=)

Så släng alla "tävlings regler" o börja jobba på att få det bra i stället. Killar o tjejer fungerar olika o då måste man agera lite olika mot varandra.
O det finns inget som heter krypa i ett förhållande!!!!




lördagkväll...

Ja e medlem på en sida som heter tränings profilen...

Skickade in det inlägg som ja skrev här på min blogg sist till dem...

O de la upp den som en artikel där, ligger på första sidan som alla kan läsa...=)

Såååå kul!!!

Känns så himla roligt...!!!

Känner mej lite stolt..=)

Skulle va så kul att skriva regelbundet åt nån sida el tidning, el svara på frågor o så...

I would like that a lot...=)


Nu sitter ja hemma, framför tv:n, me datorn i knät, på en lördag kväll...

Känns sådär...=/

Va på förfest hos några killar i klassen me marie o ida...

De va jätte trevligt o meningen va att ja oxå skulle med ut sen..

Men tjafsa me andreas ikväll, vilket gjorde att ja tappa party humöret totalt...

Så ja gick hem istället när de åkte ner på stan...

Så har sitter man, ensam o uttråkad på en lördag kväll...=(

Tänkte göra mej iordning, krypa ner i sängen o läsa lite bok innan ja ska sussa...


Ha de..




träning...motivation??

Det finns inga genvägar till att hålla sig i form!!!

Tyvärr finns det ingen mirakel lösning.

Förbränning varvat med styrka o så rätt kost så klart, that´s the thing.

Hur många gånger har man inte hört det?

Men ett faktum kvarstår, att de är de som gäller....

Så de e bara att ta sig i kragen, knyta på sig löparskorna o ge sig ut på en runda i elljusspåret..=)


De flesta, eller alla, känner att motivationen brister från o till.

"ja orkar inte", "har ingen lust", "de e tråkigt"!!!

Det känns mycket härligare o lockar mer att ligga i soffan under filten med en kopp te o en bra film framför sig...

Om man sedan haft ett uppehåll pga sjukdom eller någon annan anledning, är motivationen ofta ännu svårare att hitta.

Man har tappat en massa o orkar inte lika mycket som man brukade, man måste "börja om"...=(


Något som kan hjälpa motivationen på traven kan bland annat vara att köpa något nytt träningsplagg, skaffa en träningskompis, prova på något nytt pass eller nya styrkeövningar.

Men komihåg att inte gå för hårt ut i början utan va lite försiktig, låt de ta lite tid innan du e tillbaka där du va innan!!


Här är några tips inför vårträningen;
- Sätt upp mål, men det är viktigt att de är realistiska.

Att ha för stora mål är ingen bra ide, bättre att bryta ned dem i mindre del mål. Mål som ligger nära i tiden men även längre mål. Att sikta för högt kan lätt göra att man blir besviken när man inte lyckas, vilket kan få motverkande effekt.

- Tänk på vad du vill förbättra. Konditionen, styrkan, uthålligheten, eller vill du träna fettförbränning!! Lägg upp träningsschemat efter det du vill förbättra mest o lägg mest tid på det.

- Träning bygger på överbelastningsprincipen. Genom att överbelasta systemet sker en adaptation vid uppbyggnaden = prestationsökningen.

- Successiv ökning av belastningen är nödvändig, annars sker ingen prestationsökning.

- Vila!! Träningen bryter ned kroppen medan återhämtningen o vilan bygger upp den o anpassar den efter träningen, vilket gör att du är mer förberedd inför nästa pass. Träning = nedbrytning. Vila = uppbyggnad. Planera därför in vila innan du lägger in träningarna i schemat.

- Ju hårdare du tränat desto högre behov av vila o sömn. Högintensiva pass ska följas av låg- eller medelintensiva pass i träningsschemat.

Konditionsträning har många bra effekter på kroppen, bland annat;
- Sänker; vilopuls, hjärtfrekvens på submax- o maximal belastning.
- Höjer/förbättrar; cirkulationen, hjärtstorleken, slagvolymen, andningsdjupet, hållfasthet o starkade ligament o brosk, användningen av fettlagren, mängd mitokondrier, enzym aktivitet, rekrytering av muskelfibrer, glykogenlagren.

Så varför vänta? Ju äldre du blir desto svårare har du för att få ut maximalt av din träning. Ju äldre du blir desto mer kommer du behöva den där grundstyrkan som du byggt upp genom livet. Vem vill inte kunna ta hand om sig själv när man blir gammal? Slippa känna sig som ett paket, som en belastning? Att kunna ställa sig upp, gå upp för trappan, gå till affären?
Träning ger en större livskvalité o gör att du mår bättre, även när du blir äldre...=)
Hitta en bild i en tidning som ger dig motivation o får dig att känna "nu jävlar", klipp ut den o sätt den på kylskåpet, el varför inte någon gammal bild på dig själv, där du va snygg o fit...=)
Det kan ge dig en grym motivation, även när du egentligen inte orkar.
Just do it!!!!!
Lycka till!!






min vecka...

Tentorna i onsdags gick bra, el i allafall den ena, den andra fick man bara ha max 5 fel på, så ja e lite nervös...=S
skulle kännas så trist att kugga...
har ännu inte (tvi,tvi ta i trä) missat nån tenta, på 5 terminer...=)
de känns faktiskt väldigt skönt...=)
duktig frida...=)
idag, på skolan, har vi haft redovisning på
vårat projektarbete o opponering på några
andras arbete...
gick bra men som vanligt börjar ja stamma
o säga fel när ja redovisar, hmmm, inte min
grej..
men ja blev inte generad iaf..=)
har ju hållt redovisningar inför dessa pers
i över 2,5 år nu, kanske kan bero på de,,,
så denna vecka har typ bestått av plugg,
plugg, plugg o träning då=)
har ja ju såklart hunnit med..
men som vanligt så börjar ja få ont i halsen
så ska ta de lite lugnt nån dag nu, boooring...!!!

men ikväll ska vi hem till en tjej i klassen, käka ost o kex,
o spela spel...
ska bli jätte trevligt...
imorn ska ja på stan me ida, hem till kari på en skål
(hon tar examen imorn, efter 5 års plugg här uppe, psykolog),
sen ska vi på fest hos några killar i klassen...
ska bli kul att vila huvudet lite o parta loss lite...=)
dåligt me pengar men hoppas på att få gå ut o skaka rumpan lite ändå...=)



tentaplugg...=/

Sitter i soffan, med datorn o knät o kikar på ib...
har en liten paus i tentapluggandet...=S
två tentor på onsdag, vilket känns sådär...
har skrivkamp i handen o e slut i skallen...
inte den bästa förutsättningen för plugg precis...
e helt ledig imorn, förutom att ja ska tvätta, så de blir väl en hel del plugg då kan ja tänka mej...

har tränat lite nu me nya pulsklockan, två spinningpass o två styrkepass, ett ben o ett armpass...
kul att se hur man ligger i puls, kaloriförbrukning osv...=)
o kan jämföra liknande pass med varandra för att se skillnader i puls o så...
nu e ja helt körd i benen o armarna e ganska slut de me...
skönt =)
men fan så jobbigt när man ska gå i trappor, speciellt nedåt...
känner mej som en gammal kärring o ser ut som ja har skitit på mej...=/
but, i like it...=)
de e ju smällar man får ta ifall man har varit sjuk en längre tid...
hatar de...=(
då får man alltid börja om från början, kommer aldrig vidare i träningen utan bara fram o tillbaka...
o ja som ALLTID lyckas bli sjuk, o då ofta en längre tid...
=(

nej nu ska ja ha en liten fruktstund o ligga i soffan...=)
nice...=P

so long...!!!


miss u...!!!   =(





mitt 2008...

Detta va mitt 2008:


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
 inte vad ja kan komma på såhär på rak arm...

2. Höll du några av dina nyårslöften?

hmmm, lyckas ja aldrig med...=/

3. Blev någon av dina vänner förälder i år?

mmm, flera stycken..=) lyckos dem..

4. Dog någon som stod dig nära?

ja tyvärr...=(
 
5. Vilka länder besökte du?

som student så har man ju inte den bästa ekonomin, el mycket tid heller, så de blev bara sverige, o gotland...=P

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?

mmm, ett jobb, mer pengar..=p

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?

18 april, 25 juli, 24 december, kan ha missat en massa...

8. Vad var din största framgång 2008?

inte mycket...=( men att ja klarat skolan så bra o fått ha spinning pass måste väl räknas in i denna...

9. Största misstaget?

ojojoj, svårt att välja ut ett enda...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

om ja har, lyckas alltid bli sjuk =(

11. Bästa köpet?
hmm, svårt, men kan säga bästa presenterna en kamera o en pulsklocka...=)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
de tråkigaste man kan, hyra..=(

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

att ja träffade andreas, alla gånger ja träffade thean, födelsedagsfesten som sia o nea fixa till mej, mina julklappar, mm, mm, mm...

14.Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?

chris brown - forever, jordin sparks - tatoo, jordin sparks feat chris brown - no air, lazee - rock away, takida - curly sue, mfl.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
sista hälften av året va ja iaf mkt gladare...=)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
pluggar, tagit hand om mej själv, säga vad ja känner oftare, lyssna bättre....

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

träffat idioter...=/

18. Hur tillbringade du julen?

med min familj, thean o alla respektive, en underbar jul!!!

19. Blev du kär i år?
JA!!!! =D

20. Favoritprogram på tv?

oj, svårt, älskar att kika på tv, men de e väl desperata o gray´s

21. Bästa boken du läste i år?

alla mari jungsteds o stieg larssons böcker!!!

22. Största musikaliska upptäckten?
inte många..

23. Något du önskade dig och fick?
en underbar pojkvän, en kamera, pulsklocka, epilator...=)

24. Något du önskade dig men inte fick?
finns ju alltid en massa...

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
vaknade uppe i umeå vid 12 på natten till min födlesedag av att brudarna, (marie, ida, tina o cristin) kom o sjöng me tårta...=)

sen hade ja en underbar dag..=)

26. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

sluta lägga en massa tid på struntsaker o acceptera att endel saker inte går att ändra...=/

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?

söt som socker...;)

28. Vad fick dig att må bra?
mina vänner, familj, thea o andreas så klart..=)

29. Vem saknade du?

samma som frågan innan, de som inte e här i ume med mej...=(

30. De bästa nya människorna du träffade?
andreas...!!!!

31. Årets hetaste?
bejbi!!! <3 =P

32. Årets besvikelse?
mycket, bland annat att det inte blev nån utlandsresa...

33. Årets bästa?
att klara alla tentor o kurser, sommare, träffade andreas o all tid me thea..

34. Årets snällaste?

Mina nära o kära!!!!


ja som har minne som en guldfisk blir detta jätte svårt för, kommer inte ihåg mycket..=P



sista dagen på jullovet...=(

Igår va den sista kvällen av jullovet hemma i uppsala innan de va dax för att åka tillbaka till allvaret i umeå igen...
då va de middag hos mamma o pappa i storvreta...
de bjöda på pannkanor, ungspannkaka o sparrissoppa...=)
lyx mat...=P
de va mamma, pappa, ja, andreas, nea, tampe, sia, thea o nattis...
jätte mysigt...
kika lite tv, busa me sötisen, masserade andreas, sia o nattis, röjde ur o rensa min sommargarderob, innan ja o nattis tog upptåget in till stan igen...
jätte mysigt att umgås med familjen...
saknar dem redan...=(
men kommer ju hem igen om nån vecka...
längtar...!!!












tack för ett toppen jullov familjen, thean o bejbi så klart...=)

u´re the best!!!    ♥



snart termin 6...=S

Tiden går så fruktansvärt snabbt...

bara flyger ifrån oss...

känns inte som att ja riktigt hinner med...

det finns så mycket man vill göra men så lite tid...

redan 2009... 9:e januari 2009...

känns som milleniumskiftet var alldeles nyss men de va 9 hela år sen...

herregud...!!!

sitter här uppe i ume nu igen, efter att ha varit hemma under jul, ungefär tre veckor...

nu ser ja fram emot två tentor på onsdag o sen redovisning och oponering på projektarbetet på fredag...

sen på måndagen, den 19:e e ja inne på den 6:e terminen...

helt sjukt...!!!


när ja flyttade upp, i september 2006, hade ja som mål att ja iaf skull klara att en termin..

nu sitter ja här 2,5 år senare o har 1,5 år kvar, 3 terminer, sen har ja magisterexamen i idrottsmedicin o coaching...

o då ska ja kunna allt...

börja jobba, tjäna pengar, egna pengar, som ja kan göra vad ja vill med... pengar som bara är mina...

men först måste ja ju få ett jobb...

ja har så många tankar kring det...

så mycket ja vill göra...

men tiden kommer inte räcka till, allt ja vill göra, åstadkomma, o samtidigt ha ett liv, en fritid...

ja kanske hinner ändra mej en massa innan ja har pluggat klart...

o sen kanske ja inte alls får de jobb ja vill ha, men man kan ju inte va för kräsen när man precis har pluggat klart... men men... ja vet iaf just nu vad ja vill göra om undefär 1,5 år...


så denna helg kommer att ägnas åt plugg, plugg, lite tv, plugg, träning, träffa kompisar, plugga med ida o sen lite mera plugg...

hmmm...

men ja åkte ju upp tidigare för att ja skulle plugga o ja vill klara tentan, gärna vg...=)

nu ska ja kika klart tv sen blir de 1 ½ h plugg innan de e dax för "let´s dance"...

så ja har längtat...=)


ha en trevlig kväll o sussa gott...


bye bye...



ja ska iaf drömma om dej bejbi...♥

saknar dej redan...=(




nyår..!!

Nyår...=)
ja, andreas, sia, thea, martin o pelle åt middag hemma hos sia o martin...
sen kom jenny, jimmy o nea...
vi spela kort o spel...
jätte trevligt...!!
men efter 12 slaget va ja den enda som va i gasen o ville parta vidare, spela spel o umgås...
men alla andra va så trötta o ville bara slappa...
hmmm, booring tänkte ja..=(
så vi lifta hem med jenny istället...
men de va trevligt tills dess iaf..=)











två trötts sötisar efter 12 slaget...=) ♥




juldagsfirande...=)

Lite bilder från förferren hos sia på juldagen...=)
de va ja, sia, nea, tampe, blomman, agnes, jenny o helena...
jätte kul men som vanligt gick tiden alldeles för fort innan vi skulle ner på stan o försöka komma in på krogen...
men som sagt... kul va de hos sia iaf, blev lite full så hade inte allt för kul ute men men..=)














dåligt blir bra...!!

I lördags va ingen bra dag/kväll alls...=(
ja trodde verkligen att vi va på väg att slå in sista spiken i kistan...
detta skrev ja när ja satt hemma ensam i storvreta efter ett ordentligt bråk med andreas...


Blir så lej...
varför kan man aldrig få vara glad, nöjd o lycklig med sitt liv o sin tillvaro...?
man känner sig nöjd för ett ögonblick men sen kommer verkligheten ifatt en...
man tjafsar, bråkar, grälar över en massa skit...
tills man kommer fram till något sätt att lösa det på el tills man kommer på att man är för olika, vill helt olika saker...
trots att man vill så kanske de inte alltid kan funka...
man kanske inte är gjorda för varandra som man trodde och kände när man först träffades, o ett tag därefter...
kanske är bäst att man då går skilda vägar, hur mycket än hjärtat vill stanna...
när vet man att de är nog?
när vet man att man inte passar ihop?
när vet man att de e dags att gå skiljda vägar?
när vet man??

ja vill bara vara glad o lycklig, är det för mycket begärt?


kl 03.00 ringer han, varken han el ja kunde sova särskillt bra...
pratade en massa, vilket kändes bra, innan vi la på för att sova, bestämde att vi skulle höras på söndagen...

han kom till vreta vid 17 tiden...
vi käkade lite pannkakor, kikade dalen-storvreta på unt´s hemsida, innan vi tog en promenad i de vackra vinterlandsskapet.. -16 grader, men så underbart de va ändå...
när vi kom hem fyllde vi badkaret , tände ljus o hoppa i...
sååå mysigt, o de kändes så bra...=)
åkte hem till han o hade en fortsatt bra kväll...

Nu e de onsdag o andreas har varit ledig, o ska vara det, hela veckan...
vi ska strax åka iväg till ikea o gränby centrum=)
sen blir de stadsbiblan för mig för tenta plugg...
efter de ska ja träffa mikaela på stan för en fika...=)
jätte mysigt!!

ha en bra dag!!!
de ska ja=)



RSS 2.0